Notis Data Peribadi dan Privasi

Danone Dumex (Malaysia) Sdn Bhd (“Danone Dumex”) realizes the importance of privacy. We treat and view your personal data seriously.
This Personal Data & Privacy Notice is issued to all our value customers or members pursuant to the requirements of the Malaysia Personal Data Protection Act 2010.

Collection of Personal Data

In the course of your dealings with us, we will request that you provide data and information about yourself and/or your family ("Personal Data”) to enable us to enter into transaction with you or to deliver the necessary services and/or products in connection with our business. Such Personal Data may include information concerning name as per your identity card, preferred name, identity card number, age, contact number, residential address, e-mail address, birth date, gender, race, passport details (nationality, expiry date, place of issuance), your child's information such as name, birth date, gender, previous and / or current brand of milk.

Purpose of Collection of Personal Data

Collection of personal data is relevant in connection with our business process, execution, including delivery of services and/or products and client relationship management and to offer services that best suit individual customer or members. Personal Data you provide will be collected, used and otherwise processed by us for, amongst others, the following purposes:

  1. the delivery of services or products and the marketing of such services or products whether present or future, to you;
  2. member or customer relationship management procedures;
  3. those purposes specifically provided for in any particular service or product offered by us;
  4. conducting marketing and client profiling activities in connection with our services and related products;
  5. our internal record keeping;
  6. meeting any legal or regulatory requirements relating to our provision of services and products and to make disclosure under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular, code applicable to us or any member companies of our Group; and
  7. enable us to send you information by e-mail, telecommunication means (telephone calls or text messages) or social media about products and services offered by selected third parties that we think may interest you; and
  8. for the purpose of any contests or promotions organised by Danone Dumex;

Effect arising from failure to provide Personal Data

The failure to supply such Personal Data will:-

  1. result in us being unable to provide you with the services and/or products requested.
  2. result in us being unable to update you on our latest product and/or launches;
  3. result in your inability to enter or participate in the contest / promotions or redemption activities organised by us.

Disclosure

You hereby consent and authorize us to provide or disclose your Personal Data to the following categories of parties:-

  1. any person to whom we are compelled or required to do so under law or in response to a competent or government agency;
  2. any related companies and subsidiaries of the Danone Dumex group, within and outside Malaysia, including those established in the future;
  3. our business partners and online affiliates that provide related services or products in connection with our business;
  4. government agencies, statutory authorities and industry regulators;
  5. our auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisers;
  6. our sub-contractors or third party service or product providers as may determine to be necessary or appropriate.

Safeguards

We shall keep and process your data in a secure manner. We endeavour, where practicable, to implement the appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of your Personal Data and the accidental loss or destruction of, or damage to, your Personal Data.

Data Transfer & Sharing

Where we consider it necessary or appropriate for the purposes of data storage or processing or providing any service or product on our behalf to you, we may transfer your Personal Data to another member of our Group companies or third party service or product providers within or outside the country in which we are established, under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards.

Your Rights of Access and Correction

You have the right to request access to and correction of information about you held by us and in this respect, you may:

  1. check whether we hold or use your Personal Data and request access to such data;
  2. request that we correct any of your Personal Data that is inaccurate, incomplete or out-of-date during the contest or promotion period;
  3. All data will be dispose by 31 December 2014;
  4. request that we specify or explain its policies and procedures in relation to data and types of Personal Data handled by us before ;

The person to whom written requests for access to Personal Data or correction of Personal Data or for information regarding policies and procedures and types of Personal Data handled by us is: [Senior Marketing Manager – Dumex Dugro (03-2298 1688 / dumex@dumex.com.my)]

**Services and products mentioned in this notice are limited to pregnancy and parenting matters for child 1 year and above who are currently drinking “formulated milk powder for children”.




Notis Data Peribadi & Privasi

Danone Dumex (Malaysia) Sdn Bhd (“Danone Dumex”) menyedari kepentingan privasi. Data peribadi anda diperlakukan dan diambil serius oleh kami. Notis Data Peribadi & Privasi ini dikeluarkan kepada semua pelanggan atau ahli kami yang dihargai selaras dengan keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010.

Pengumpulan Data Peribadi

Semasa anda berurusan dengan kami, kami akan meminta supaya anda menyediakan data dan maklumat tentang diri anda dan/atau keluarga anda ("Data Peribadi”) untuk membolehkan kami berurusniaga dengan anda atau menyampaikan perkhidmatan dan/atau produk yang diperlukan berhubung dengan perniagaan kami. Data Peribadi tersebut mungkin merangkumi tetapi tidak terhad kepada maklumat tentang nama anda menurut kad pengenalan, nama pilihan anda, nombor kad pengenalan, nombor untuk menghubungi anda, alamat kediaman, alamat e-mel, tarikh lahir, jantina, bangsa, butir-butir passport (kewarganegaraan, tarkih tamat tempoh, tempat penerbitan), dan maklumat anak anda seperti nama, tarikh lahir, jantina, jenama susu terkini dan terdahulu anak (untuk kelab mama), dan sebarang maklumat tentang anda dan anak anda di dalam sebarang borang-borang yang mana anda mengemukakan kepada Danone Dumex.

Tujuan Pengumpulan Data Peribadi

  1. Pengumpulan data peribadi adalah relevan berhubung dengan proses perniagaan, pelaksanaan, termasuk penyampaian perkhidmatan dan/atau produk dan pengurusan perhubungan pelanggan kami dan untuk penawaran perkhidmatan yang paling sesuai untuk pelanggan atau ahli-ahli.
    Data Peribadi yang anda sediakan akan dikumpul, digunakan dan sebaliknya diproses oleh kami untuk, antara lainnya, tujuan berikut: penyampaian produk atau perkhidmatan dan pemasaran perkhidmatan atau produk tersebut sama ada di masa kini atau masa hadapan kepada anda;
  2. prosedur pengurusan perhubungan ahli atau pelanggan;
  3. tujuan yang diperuntukkan dengan khusus dalam sebarang perkhidmatan atau produk khusus yang ditawarkan oleh kami;
  4. mengendalikan aktiviti pemasaran dan pemprofilan pelanggan berhubung dengan perkhidmatan kami dan produk berkaitan;
  5. penyimpanan rekod dalaman kami;
  6. memenuhi sebarang keperluan undang-undang atau kawal selia berkaitan dengan penyediaan perkhidmatan dan produk kami dan untuk membuat pendedahan di bawah keperluan sebarang undang-undang yang terpakai, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling, kod yang terpakai kepada kami atau mana-mana syarikat ahli kumpulan kami; dan
  7. membolehkan kami menghantar maklumat kepada anda melalui e-mel, kaedah telekomunikasi (panggilan telefon atau pesanan teks) atau media sosial tentang produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh pihak ketiga terpilih yang kami rasakan mungkin menarik minat anda; dan
  8. sebarang peraduan atau promosi yang dianjurkan oleh Danone Dumex

Kesan-kesan akibat kegagalan memberi Data Peribadi

Kegagalan untuk membekalkan Data Peribadi tersebut akan:-

  1. menyebabkan kami tidak dapat memberikan perkhidmatan dan /atau produk yang diminta oleh anda ;
  2. menyebabkan kami tidak dapat memaklumkan anda tentang produk dan/atau pelancaran terkini kami; dan
  3. menyebabkan anda tidak dapat memasuki atau menyertai peraduan, promosi atau aktiviti penebusan yang dianjurkan oleh kami;
  4. menyebabkan kami tidak dapat bekerjasama dengan anda atau organisasi/klinik anda dalam pelbagai projek yang dianjurkan oleh Danone Dumex.

Pendedahan

Anda dengan ini membenarkan dan memberi kuasa kepada kami untuk menyediakan atau mendedahkan Data Peribadi anda kepada kategori pihak-pihak berikut:-

  1. mana-mana orang atau pihak berkuasa kepada mana kami terpaksa atau dikehendaki berbuat demikian di bawah undang-undang atau sebagai balasan kepada agensi kompeten atau kerajaan;
  2. mana-mana syarikat dan anak-anak syarikat berkaitan dalam kumpulan Danone Dumex, di dalam dan di luar Malaysia, termasuk yang ditubuhkan di masa hadapan;
  3. rakan kongsi perniagaan dan ahli gabungan dalam talian kami yang menyediakan perkhidmatan atau produk berkaitan berhubung dengan perniagaan kami;
  4. agensi kerajaan, pihak berkuasa berkanun dan pengawal selia industri;
  5. juruaudit kami, perunding, akauntan, peguam atau penasihat kewangan atau profesional lain; dan
  6. subkontraktor kami atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga sebagaimana kami anggap perlu atau sesuai.

Pelindung

Kami akan menyimpan dan memproses data anda dalam cara yang selamat. Kami akan berusaha sedaya upaya, di mana praktik, untuk melaksanakan pelindung dan prosedur pentadbiran dan keselamatan yang sesuai selaras dengan undang-undang dan peraturan yang terpakai untuk menghalang pemprosesan Data Peribadi anda dalam cara yang tidak dibenarkan atau tidak sah dan kehilangan atau kemusnahan atau kerosakan kepada Data Peribadi anda dalam cara yang tidak disengajakan.

Pemindahan & Perkongsian Data

Sekiranya kami menganggapnya perlu atau sesuai bagi tujuan penyimpanan atau pemprosesan data atau untuk menyediakan sebarang perkhidmatan atau produk bagi pihak kami kepada anda, kami boleh memindahkan Data Peribadi anda kepada ahli lain dalam syarikat-syarikat Kumpulan kami atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga di dalam atau di luar negara di mana kami ditubuhkan, dalam keadaan sulit dan tahap pelindung keselamatan yang serupa.

Hak Akses dan Pembetulan Anda

Anda berhak meminta akses kepada dan pembetulan maklumat tentang anda yang disimpan oleh kami dan dalam hal ini, anda boleh:

  1. menyemak sama ada kami menyimpan atau menggunakan Data Peribadi anda dan meminta akses kepada data tersebut;
  2. meminta agar kami membetulkan sebarang Data Peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap atau lapuk dalam tempoh pertandingan atau promosi;
  3. semua data akan melupuskan sebelum 31 Disember 2014;
  4. meminta agar kami menyatakan atau menjelaskan dasar dan prosedurnya berkaitan dengan data dan jenis Data Peribadi yang dikendalikan oleh kami;

Permintaan bertulis bagi akses kepada Data Peribadi atau pembetulan Data Peribadi atau bagi maklumat tentang dasar dan prosedur dan jenis Data Peribadi yang dikendalikan oleh kami hendaklah ditujukan kepada: [Pengurus Kanan Pemasaran – Dumex Dugro (03-2298 1688 / dumex@dumex.com.my)]

*Perkhidmatan dan produk yang dinyatakan dalam notis ini adalah terhad kepada hal-hal berkaitan dengan kehamilan serta keibubapaan untuk kanak-kanak berumur 1 tahun dank e atas yang sedang minum “susu tepung formula untuk kanak-kanak”.