Susu Ibu Adalah Terbaik Untuk Si Manja Anda

Danone Specialized Nutrition (Malaysia) menyokong penyusuan susu ibu secara ekslusif untuk enam bulan pertama selepas kelahiran. Selepas berusia enam bulan, bayi haruslah diberikan makanan pelengkap yang bersesuaian dengan usia di samping meneruskan penyusuan susu ibu sehingga bayi berusia dua tahun atau lebih. Rujuk doktor anda sebelum membuat keputusan untuk menggunakan susu formula atau jika anda mengalami kesukaran dalam penyusuan susu ibu.

Kebaikan Sayur-Sayuran dan Buah-Buahan untuk Kanak-Kanak

Garis Panduan Diet Malaysia untuk Kanak-kanak dan Remaja mengesyorkan pengambilan 2 sajian buah-buahan dan 2 sajian sayur-sayuran bagi kanak-kanak di antara tiga hingga enam tahun setiap hari2.

Contoh satu sajian buah-buahan dan sayur-sayuran2.

Satu sajian buah-buahan

  1. Epal/Lai/Mangga/Ciku 1 biji
  2. Pisang Berangan 1 biji
  3. Durian 3 ulas
  4. Anggur 8 biji
  5. Jambu batu / pir ½ biji
  6. Oren (bersaiz kecil / sederhana) 1 biji
  7. Betik / nenas / tembikai 1 potong

Satu sajian sayur - sayuran

  1. Sayuran berdaun hijau dengan batang (dimasak) ½ cawan
  2. Sayuran berbuah (dimasak) ½ cawan
  3. Ulam

Dugro® Fruit & Veg mengandungi kebaikan susu dan pati 13 buah-buahan dan sayur-sayuran 2-3 gelas sehari, 75% keperluan nutrien harian dipenuhi*

Dugro® Fruit & Veg mengandungi kebaikan susu dan pati 13 buah-buahan dan sayur-sayuran. 2 - 3 gelas sehari, 75% keperluan nutrien harian dipenuhi*

 

Berikan Si Manja Anda Lebih Lagi Kebaikan

Dugro® Fruit & Veg adalah gabungan kebaikan susu dan 13 pati buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menyokong tumbesaran kanak - kanak.

*Dugro® Fruit & Veg

3

Untuk Si Manja

1 - 3 tahun

 

Tiga gelas setiap hari menemui 75% pengambilan harian Vitamin A, Vitamin C, Zink dan Zat Besi yang disyorkan oleh Saranan Pengambilan Nutrin Malaysia (2005) untuk 1 - 3 tahun.

*Dugro® Fruit & Veg

4

Untuk Si Manja

3 - 6 tahun

 

Dua gelas setiap hari menemui 75% pengambilan harian Vitamin A, Vitamin C, Zink dan Zat Besi yang disyorkan oleh Saranan Pengambilan Nutrin Malaysia (2005) untuk 3 - 6 tahun.

*Dugro® Fruit & Veg

5

Untuk Si Manja

6 tahun ke atas

 

Dua gelas setiap hari menemui 75% pengambilan harian Vitamin A, Vitamin C, Zink dan Zat Besi yang disyorkan oleh Saranan Pengambilan Nutrin Malaysia (2005) untuk 7 - 9 tahun.

 

Terima Kasih Dugro®!

Mama lebih yakin dengan jenama pilihan ibu bapa di Malaysia.

Alt image

Sentiasa di sisi Mama 24/7

Kami adalah para ibu yang terdiri daripada bekas jururawat, bidan, pakar diet dan pakar nutrisi berpengalaman yang sedia menjadi pendengar setia dan memberikan bantuan untuk anda dan Si Manja. Hubungi kami untuk dapatkan lebih lagi khidmat nasihat.

x