Susu Ibu Adalah Terbaik Untuk Si Manja Anda

Danone Specialized Nutrition (Malaysia) menyokong penyusuan susu ibu secara ekslusif untuk enam bulan pertama selepas kelahiran. Selepas berusia enam bulan, bayi haruslah diberikan makanan pelengkap yang bersesuaian dengan usia di samping meneruskan penyusuan susu ibu sehingga bayi berusia dua tahun atau lebih. Rujuk doktor anda sebelum membuat keputusan untuk menggunakan susu formula atau jika anda mengalami kesukaran dalam penyusuan susu ibu.

4 cara Untuk Memilih Susu Yang Sesuai untuk Anak Anda

Ibu selalu mahukan yang terbaik untuk Si Manja

Pada masa hadapan yang penuh dengan cabaran, Perkembangan 360ᵒ adalah termasuk cepat belajar, sihat fizikal, pandai berinteraksi dan persekitaran usus yang sihat  adalah penting bagi tumbesaran anak-anak NextGen. Pemakanan yang baik adalah pertumbuhan asas. Susu adalah salah satu makanan yang berkhasiat untuk melengkapkan diet seimbang anak. Apakah faktor penting yang perlu dipertimbangkan semasa memilih susu pilihan terbaik untuk anak anda bagi menyokong Perkembangan 360ᵒ mereka?

 

Berikut adalah 4 petua untuk memilih susu yang sesuai untuk anak anda:

Perkara 1: Pilihan Jenis Susu

 

Terdapat pelbagai jenis susu di pasaran yang dirumus khas untuk keperluan anak yang berbeza. 

A) Formula Susu Tumbesaran

Ini adalah sejenis formula yang dirumus khas untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas yang mematuhi garis panduan standard Kementerian Kesihatan Malaysia, mengikut umur dan keperluan pemakanan kanak-kanak. Ibu bapa harus selalu memerhatikan label susu yang dinyatakan untuk memilih susu yang sesuai untuk anak anda

B) Pemakanan yang bersesuaian - Untuk kanak-kanak dengan keperluan pemakanan khas

Susu ini diformulasikan untuk anak dengan keperluan yang berbeza. Contohnya, formula soya untuk kanak-kanak dengan alergi Protein susu lembu, formula pertumbuhan ‘Catch-up’ untuk kanak-kanak yang kekurangan zat makanan atau mengalami pertumbuhan terbantut.

Perkara 2: Pastikan Susu Anda Mempunyai Kesemua in

Nutrien yang penting terdapat dalam susu untuk menyokong pertumbuhan & perkembangan adalah:

Berikan nutrisi yang penting dapat membantu perkembangan seperti cepat belajar, sihat fizikal pandai berinteraksi, dan baik budi.

Bukan semua susu mahal bermaksud ia lebih baik. Umur & keperluan yang berbeza memerlukan tahap nutrien yang berbeza. Komposisi pemakanan susu adalah yang lebih penting daripada harga susu.

Hanya RM1/gelas, Dugro® NextGen NUTRI kini bagi lebih lagi nilai dengan harga yang berpatutan.

Periksa nilai-nilai 1 gelas Dugro® NextGen NUTRI.

Adalah mustahak bagi ibu bapa untuk memilih susu untuk anak mereka yang sesuai dengan citarasa Si Manja. Selalunya di pasaran, susu ditambahkan gula untuk meningkatkan profil rasa. Namun, kanak-kanak tidak digalakkan mengambil terlalu banyak gula.

Dugro® NextGen NUTRI adalah susu yang lazat tanpa Sukrosa. Dugro® juga hadir dalam berbagai variasi & perisa yang enak iaitu Asli, Madu, Multigrain, Fruits & Veg. 

Ketahui lebih lanjut mengenai keseluruhan rangkaian Dugro dan pilih kegemaran anak anda 

Mama, adakah anda bersedia untuk menyiapkan anak anda untuk masa depan dengan Perkembangan 360° & kasih sayang anda?

Dapatkan Sampel Dugro NextGen Nutri untuk Perkembangan 360° Si Manja anda sekarang!

Alt image

Sentiasa di sisi Mama 24/7

Kami adalah para ibu yang terdiri daripada bekas jururawat, bidan, pakar diet dan pakar nutrisi berpengalaman yang sedia menjadi pendengar setia dan memberikan bantuan untuk anda dan Si Manja. Hubungi kami untuk dapatkan lebih lagi khidmat nasihat.

x