Danone Specialized Nutrition (Malaysia) menyokong penyusuan susu ibu secara ekslusif untuk enam bulan pertama selepas kelahiran. Susu ibu mengandungi nutrien optimum yang diperlukan oleh bayi untuk pertumbuhan dan perkembangan. Ia juga mengandungi antibodi yang melindungi bayi anda daripada pelbagai penyakit.

Selepas berusia enam bulan, bayi haruslah diberikan makanan pelengkap yang bersesuaian dengan usia di samping meneruskan penyusuan susu ibu sehingga bayi berusia dua tahun atau lebih. Rujuk doktor anda sebelum membuat keputusan untuk menggunakan susu formula atau jika anda mengalami kesukaran dalam penyusuan susu ibu.

Adakah anda berasa cemas tentang corak pemakanan Si Manja?

Kenal pasti tanda-tanda Si Manja yang cerewet makan.

Tanda-Tanda Si Manja Anda Cerewet Makan

●        Tidak gemar makan buah-buahan atau sayur-sayuran

●        Selalu mengambil masa yang panjang untuk menghabiskan makanannya

●        Mempunyai corak pemakanan yang tidak tetap

●        Makan dalam kuantiti yang kecil

●        Tiada selera makan atau kurang minat pada makanan

●        Tidak berminat untuk mencuba makanan baru atau berlainan

●        Hanya akan makan makanan kegemarannya

 

Tabiat pemakanan yang tidak seimbang boleh menjejaskan pengambilan nutrien harian Si Manja anda. Dugro® Sure tinggi dalam Nutrien Tumbesaran (Protein, Kalsium, Vitamin D dan Zink), Serat dan DHA yang lebih tinggi*, boleh menyokong tumbesaran fizikal optimum Si Manja.

 

^Dugro® Sure diformulasikan untuk menyokong kanak-kanak mencapai pertumbuhan yang sesuai, ia bukan penyelesaian untuk mempercepatkan tumbesaran kanak-kanak dalam jangka masa yang pendek. Sebagai sebahagian daripada diet harian, keputusan individu mungkin berbeza-beza kerana tumbesaran juga ditentukan oleh faktor-faktor lain.

*Berbanding dengan Dugro® 3

 

 

Terima Kasih Dugro®!

Mama lebih yakin dengan jenama pilihan ibu bapa di Malaysia.

Alt image

Sentiasa di sisi Mama 24/7

Kami adalah para ibu yang terdiri daripada bekas jururawat, bidan, pakar diet dan pakar nutrisi berpengalaman yang sedia menjadi pendengar setia dan memberikan bantuan untuk anda dan Si Manja. Hubungi kami untuk dapatkan lebih lagi khidmat nasihat.

x