Danone Specialized Nutrition (Malaysia) menyokong penyusuan susu ibu secara ekslusif untuk enam bulan pertama selepas kelahiran. Susu ibu mengandungi nutrien optimum yang diperlukan oleh bayi untuk pertumbuhan dan perkembangan. Ia juga mengandungi antibodi yang melindungi bayi anda daripada pelbagai penyakit.

Selepas berusia enam bulan, bayi haruslah diberikan makanan pelengkap yang bersesuaian dengan usia di samping meneruskan penyusuan susu ibu sehingga bayi berusia dua tahun atau lebih. Rujuk doktor anda sebelum membuat keputusan untuk menggunakan susu formula atau jika anda mengalami kesukaran dalam penyusuan susu ibu.

 

Dapatkan Ujian Saringan Percuma!

Sertai kami di jelajah Generasi Kuat Zat Besi yang akan datang di seluruh Malaysia di bulan Ogos hingga Disember. Pemeriksaan IDA bukan invasif percuma disediakan untuk semua kanak-kanak berumur 1 hingga 10 tahun. Cawangan berikut mengikuti tarikh:

*Ujian saringan percuma akan bermula dari masa 12pm hingga 8pm.

 
 

Roadshow Dugro®

 
output2
output2
 

1 daripada 3 kanak-kanak Malaysia menghidapi Anemia Akibat Kekurangan Zat Besi (IDA).  Antara simptomnya adalah keletihan, kulit pucat, susah fokus dan pelbagai lagi. Ini memberi kesan kepada perkembangan dan tumbesaran mereka. Dengan 3 gelas susu Dugro dengan Zat Besi Aktif, ia memberikan Si Manja 100% Zat Besi* supaya #JadiLebihLagi

 

 

Terima Kasih Dugro®!

Mama lebih yakin dengan jenama pilihan ibu bapa di Malaysia.

 
Alt image

Sentiasa di sisi Mama 24/7

Kami adalah para ibu yang terdiri daripada bekas jururawat, bidan, pakar diet dan pakar nutrisi berpengalaman yang sedia menjadi pendengar setia dan memberikan bantuan untuk anda dan Si Manja. Hubungi kami untuk dapatkan lebih lagi khidmat nasihat.

x