Dugro® NextGen NUTRI Langkah 5

dugro-produk-dugro-fruit-and-veg-header
dugro-produk-dugro-fruit-and-veg-header

Inovasi Terbaharu Dugro® NextGen NUTRI Yang Terunggul*

Berikan Si Manja anda formulasi terbaharu Dugro® NextGen NUTRI yang mengandungi bukan sahaja DHA Tertinggi** malah semua nutrien penting seperti tinggi Zat Besi, Vitamin C, Kalsium, Vitamin D, Vitamin A dan Vitamin E bersama kasih sayang anda untuk menyokong PERKEMBANGAN 360° Si Manja NextGen.

*Berbanding dengan formulasi Dumex Dugro sebagaimana tahun 2011
**Berdasarkan kandungan DHA/100g dalam kategori umur 1-6 tahun, dalam lingkungan harga yang sama (<RM35/kg), Nielsen syer >9% sebagaimana pada Januari 2020.

Dugro percaya celik minda sahaja bukan lagi penentu kejayaan masa hadapan. Si Manja memerlukan PERKEMBANGAN 360° sebagai persediaan NextGen.

Dugro NextGen kebaikan 360 cepat belajar
Cepat belajar dengan daya ingatan yang baik. 
Dugro NextGen kebaikan 360 ketahanan fizikal
Ketahanan fizikal yang kuat.  
Dugro NextGen kebaikan 360 boleh berinteraksi
Boleh berinteraksi dan pandai membawa diri. 
Dugro NextGen kebaikan 360 persekitaran baik
Persekitaran dalaman yang baik. 

Kebaikan Dugro® NextGen NUTRI Untuk Si Manja

Dugro NextGen rtb tinggi dha zat besi vitamin c
DHA Tertinggi*, Tinggi Zat Besi & Vitamin C

DHA banyak ditemui di dalam otak, manakala Zat Besi membantu pembentukan sel darah merah dan Vitamin C menyumbang dalam penyerapan Zat Besi daripada makanan. 

*Berdasarkan kandungan DHA/100g dalam kategori umur 1-6 tahun, dalam linkungan harga yang sama (<RM35/kg), Nielsen syer >9% sebagaimana pada Januari 2020.
Dugro NextGen rtb tinggi kalsium vitamin d
Tinggi Kalsium & Vitamin D  

Kalsium membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat, manakala Vitamin D menggalakkan penyerapan Kalsium. 

Dugro NextGen rtb tinggi vitamin a & e
Tinggi Vitamin A & E  

Vitamin A dan Vitamin E adalah antioksida yang penting. Kedua-duanya penting untuk kesihatan kulit, fungsi mata, dan tisu badan. 

Dugro NextGen rtb inulin
Inulin  

Inulin adalah sejenis serat yang berasaskan sumber semulajadi.

Dugro NextGen rtb tanpa sukrosa

 

Membantu Si Manja membina tabiat pemakanan yang sihat

Dugro® 3

topic teaser image

Dugro® 3

Rumusan Dugro® 3 ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 - 3 tahun.

KETAHUI LEBIH LAGI

Dugro® 4

topic teaser image

Dugro® 4

Rumusan Dugro® 4 ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 3 - 6 tahun

KETAHUI LEBIH LAGI

Dugro® 5

topic teaser image

Dugro® 5

Rumusan Dugro® 5 ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 6+ tahun

KETAHUI LEBIH LAGI
dugro-disahkan-halal

 

Disahkan Halal

Dengan penempatan semula perkilangan kami ke Bangplee, Thailand, rangkaian produk kami telah disahkan Halal oleh ‘The Central Islamic Council of Thailand’ (CICOT), salah satu badan pensijilan Halal luar negara yang telah diiktiraf oleh JAKIM. Senarai penuh badan pensijilan Halal luar negara yang telah diiktiraf oleh JAKIM boleh dirujuk di pautan berikut:

 

Inovasi Baharu Dugro NextGen Nutri

Ketahui lebih mengenai kepentingan pemakanan seimbang untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak dan inovasi BAHARU DUGRO NEXTGEN NUTRI. Dapatkan nasihat pengambilan zat besi dan tip-tip penukaran susu daripada Pakar Pediatrik Am, Pengguna Dugro, Ketua Inovasi (Powder) Danone serta Pengurus Pemasaran Danone Malaysia.

#Perkembangan 360

Panduan Peralihan Formula

Dugro panduan penukaran formula Dugro

Soalan Lazim 

Jawapan: Ya betul. Ini memang pek formulasi baharu kami, Dugro® NextGen NUTRI yang menyokong keperluan nutrisi Si Manja. Dugro® bersama kasih sayang anda menyokong perkembangan 360° Si Manja.  

Jawapan: Kilang kami yang terletak di Banglee, Thailand merupakan hub pengeluaran yang tercanggih untuk pasaran Asia Tenggara dan merupakan salah satu kilang Danone yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan teknologi terkini di dunia, membolehkan kami menawarkan Inovasi Terbaharu Dugro® Yang Terunggul* untuk pelanggan di Malaysia. Segala kemudahan di Thailand ini telah disahkan HALAL oleh JAKIM.

*Berbanding dengan formulasi Dumex Dugro® pada tahun 2011 

Jawapan: Jangan risau, Dugro® NextGen NUTRI adalah disahkan halal dan telah diiktiraf oleh CICOT, sebuah organisasi HALAL di Thailand yang turut menerima pengiktirafan daripada JAKIM Malaysia. Untuk info lanjut sila layari http://www.halal.gov.my/v4/ckfinder/userfiles/files/cb2/CB_LIST_FEBRUARY_5TH_2020.pdf

Jawapan: Inovasi Terbaharu Dugro® Yang Terunggul* dengan NextGen NUTRI mengandungi nutrien yang ditambah baik untuk memenuhi keperluan kanak-kanak.

Kandungan Dugro® Langkah 3 telah bertukar daripada 900g kepada 850g disebabkan perubahan pada saiz hidangan daripada 36g kepada 32g untuk setiap hidangan, dengan jumlah penyediaan untuk setiap gelas telah bertambah sebanyak 1 gelas. Pek baharu bersamaan 26 hidangan.

Manakala kandungan Dugro® Langkah 4 & 5 telah bertukar daripada 900g kepada 850g disebabkan perubahan pada saiz hidangan daripada 44g kepada 40g untuk setiap hidangan, dengan jumlah penyediaan untuk setiap gelas telah bertambah sebanyak 1 gelas. Pek baharu bersamaan 21 hidangan.

Saiz hidangan baharu kami adalah selari dengan keperluan nutrien kanak-kanak berusia daripada 1 hingga 6 tahun.

*Berbanding dengan formulasi Dumex Dugro® pada tahun 2011 

Jawapan: Ada caranya untuk biasakan Si Manja dengan rasa baharu ni. Setiap Si Manja mempunyai tahap penerimaan yang berbeza. Mungkin ada di antara Si Manja yang mampu membezakan rasanya kerana sifat susu yang berlainan. Kami mengesyorkan supaya ibu-ibu membuat peralihan formulasi terdahulu kepada Dugro® NextGen Nutri, secara perlahan-lahan. Ikut saja panduan ini untuk peralihan.

Jawapan: Anda tak perlu bimbang kerana kesesuaian setiap Si Manja adalah berbeza. Oleh itu, sesetengah Si Manja mungkin memerlukan masa lebih lama untuk menyesuaikan diri dengan Dugro® NextGen NTURI kerana sifat susu yang berbeza. Anda boleh berbincang terlebih dahulu dengan doktor anda. Anda juga boleh hubungi 24/7 Talian Careline kami di 1800-38-1038 atau dapatkan maklumat lanjut mengenai corak najis di halaman ini.

Jawapan: Memang tak dapat dinafikan, anda sendiri mungkin dapat mengesan perbezaan susu tepung ini. Ini merupakan formulasi Dugro® NextGen NUTRI yang dipertingkatkan. Yakinlah bahawa Danone Specialized Nutrition Malaysia meletakkan kualiti makanan dan keselamatan sebagai keutamaan. Semua produk adalah selamat untuk digunakan sebelum tarikh luputnya.

Jawapan: Untuk pengetahuan anda, Dugro® NextGen NUTRI adalah formula terbaik* yang pernah dihasilkan di dalam rangkaian susu Dugro®. NextGen NUTRI baharu ini telah dirumuskan mengikut saranan pengambilan makanan Malaysia untuk membekalkan si manja nutrisi bagi menyokong keperluan pemakanan Si Manja anda.

*Berbanding dengan formulasi Dumex Dugro® pada tahun 2011 

Jawapan: Senang saja untuk dapatkan produk kami. Anda boleh ke pasar raya besar, pasar raya, Lazada, Shopee, Pusat Perubatan Cina, 99 SpeedMart dan kedai runcit berhampiran anda.

Nikmati kelebihan gembira bersama Si Manja dengan kelebihan daripada Dugro® Rewards:

Dugro rewards langkah 1 kumpul mata ganjaran

Sistem kumpul mata ganjaran yang mudah

Dugro rewards langkah 2 beli produk Dugro perolehi ganjaran

Beli produk Dugro® dan perolehi ganjaran

Dugro rewards langkah 3 pelbagai ganjaran istimewa

Pelbagai ganjaran istimewa untuk ditebus

Resipi istimewa untuk SiManja

Lebih lagi info untuk Mama!

Ketahui lebih lagi tentang perkembangan Si Manja anda

                                                                    

Sentiasa di sisi Mama 24/7

Kami adalah para ibu yang terdiri daripada bekas jururawat, bidan, pakar diet dan pakar nutrisi berpengalaman yang sedia menjadi pendengar setia dan memberikan bantuan untuk anda dan Si Manja. Hubungi kami untuk dapatkan lebih lagi khidmat nasihat.